Lening Online
verantwoord lenen

Verantwoord geld lenen

Geld lenen, wie doet het niet? Er kunnen verschillende redenen zijn om een lening aan te vragen, echter dient u zich een aantal vragen te stellen voordat u een lening afsluit. Wilt u ook verantwoord lenen? Lees dan onderstaande tips:

 • Leen nooit teveel
  Leen niet meer dan u maandelijks kunt afbetalen. Een lening is pas verantwoord als u de maandelijkse aflossing kunt opbrengen en daarnaast nog geld opzij kunt zetten voor andere, vaak onvoorziene, uitgaven.
   
 • Vraag meerdere offertes aan
  Door het aanvragen van meerdere offertes kunt u voorwaarden en rentes goed met elkaar vergelijken. Op Lening Online vindt u een vergelijk van krediet aanbieders waar u gratis offertes kunt aanvragen. 
   
 • Pas op voor een lage rente
  Een lage rente klinkt aantrekkelijk, maar is vaak een tijdelijke aanbieding. Informeer daarom goed of de lage rente een tijdelijke aanbieding is, en wat het rentetarief gaat worden na de actieperiode.
   
 • Koop zo min mogelijk op afbetaling
  Pas op met kopen op afbetaling. Het lijkt vaak aantrekkelijk maar kan duur uitpakken. Vooral postorderbedrijven hanteren soms hoge rentes tot wel 16%. Vaak leent u voordeliger door bijvoorbeeld een persoonlijke lening of een doorlopend krediet af te sluiten voor uw aankopen.

Gesponsorde koppelingen

Waarvoor gaat u geld lenen?

Voordat u geld gaat lenen dient u zich af te vragen waarvoor de lening bedoeld is. Afhankelijk van het bestedingsdoel hebben wij enkele tips voor u verzameld.

 • Geld lenen voor een auto
  Als u geld leent voor de aankoop van een auto, zorg er dan voor dat de lening is afgelost als u weer aan een andere auto toe bent. Dat kunt u doen met een aflopend krediet zoals een persoonlijke lening.
   
 • Lenen voor een vakantie
  Hiervoor geldt hetzelfde als lenen voor een auto. Zorg ervoor dat het krediet binnen een korte tijd weer afgelost is.
   
 • Lenen om even minder krap te zitten
  Als u af en toe geld tekort komt dan kunt u een doorlopend krediet nemen. Zorg er wel voor dat u de discipline heeft om uw uitgaven in de hand te houden en regelmatig af te lossen op uw krediet.

Valkuilen bij het afsluiten van een lening

Informeer uzelf goed voordat u een lening afsluit. Vraag altijd naar eventuele verplichte verzekeringen, naar de looptijd van de lening, de hoogte van de rente, de totale kosten van het krediet en de periode dat de (actie)rente geldig is.

Het is niet altijd mogelijk om tegen het geadverteerde tarief een lening te krijgen. Het kan voorkomen dat een tarief alleen geldig is voor een korte periode, of voor eigen woning bezitters. Ook kan als voorwaarde worden gesteld dat er één of meerdere verzekeringen moeten worden afgesloten die in uw situatie wellicht niet nodig zijn.

Gesponsorde koppelingen

Een aangeboden rente kan slechts een tijdelijk aanbod zijn. Afbetaling van de lening duurt dan langer dan verwacht en in totaal kan er meer betaald worden dan bij een lening met een iets hogere rente. Een duur krediet oversluiten naar een goedkopere lening kan in zo'n geval aantrekkelijk lijken, maar kan uiteindelijk duurder uitpakken als de looptijd bij de nieuwe lening langer wordt. U betaalt dan welliswaar minder rente, maar wel over een langere periode. Informeer uzelf daarom goed bij het oversluiten van een lening.

Meer informatie

Voor meer informatie over verstandig lenen of een verantwoorde lening verwijzen wij u graag naar de website van het Nibud, www.nibud.nl. Een andere interessante site is www.zelfjeschuldenregelen.nl.

Gesponsorde koppelingen

 


Aanbieder van de maand

 Voordelig en flexibel
 lenen bij Kredietdesk
 Gratis offerte!
 

©2007-2021 adResult BV  |  Meer over Geld: Mijngeld.Blog.nl  |  sitemap
Lening Online: eenvoudig alle geld lenen aanbieders vergelijken op basis van onafhankelijke consumenten beoordelingen.