Lening Online
voorlichting studieleningen

Rutte wil betere voorlichting over studieleningen

Slechts één op de vijf studenten kent de voorwaarden van studieleningen bij de IB-Groep. De meeste studenten weten wel wanneer je recht hebt op een lening, maar kennis over afbetalingsvoorwaarden en leentermijnen is onder de maat. Studenten geven aan de voorwaarden aantrekkelijk te vinden, wanneer deze aan hen worden voorgelegd. Onder andere de mogelijkheid om het leenbedrag tussentijds te wijzigen en het rentepercentage (2,74 procent voor 2006) worden positief ontvangen. Staatssecretaris Rutte (onderwijs) wil daarom een impuls geven aan voorlichting over studieleningen van de IB-Groep. Hij hoopt dat studenten zo een betere afweging gaan maken over hoe zij de financiëring voor hun studie regelen. Dat heeft Rutte vandaag gezegd bij de presentatie van 'Panelonderzoek Leengedrag onder Studenten' van onderzoeksbureau ITS.

Gesponsorde koppelingen

Nieuwe brochure voor studie leningen

Om de informatie over studieleningen te verbeteren wordt vandaag een nieuwe brochure over studieleningen van de IB-Groep gepresenteerd. De informatie van IB-Groep zal zich in de toekomst richten op de voorwaarden van studieleningen. Naarmate studenten beter bekend zijn met de voorwaarden, staan ze ook positiever tegenover lenen voor hun studie. In het voorjaar zullen meer activiteiten volgen, die zich niet alleen richten op studenten, maar ook op ouders. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat in de helft van de gevallen ouders een advies geven over lenen aan hun studerende kinderen. Tachtig procent van de studenten volgt dit advies op.

Lenen voor huisvesting, studie en levensonderhoud

Studenten die al een lening hebben of hebben gehad, gebruiken dit geld vooral voor huisvesting, studie en levensonderhoud. Deze studenten verwachten na hun studie voldoende inkomen te hebben om de studielening af te lossen. Overigens geven studenten wel de voorkeur aan werken boven lenen. Uit eerder onderzoek van het ministerie van OCW blijkt dat een bijbaan geen kwaad kan, maar dat zodra het aantal uren van een bijbaan toeneemt, de studievoortgang afneemt. Naast inkomsten van de student zelf zijn ook de overheid en de ouders van de student verantwoordelijk voor de financiering van een studie.

< terug

 


Aanbieder van de maand

 Voordelig en flexibel
 lenen bij Kredietdesk
 Gratis offerte!
 

©2007-2021 adResult BV  |  Meer over Geld: Mijngeld.Blog.nl  |  sitemap
Lening Online: eenvoudig alle geld lenen aanbieders vergelijken op basis van onafhankelijke consumenten beoordelingen.