Lening Online
renteverschillen doorlopend krediet

Grote renteverschillen bij doorlopend krediet 

Door de kredietcrisis is de leenrente flink opgelopen. Ook de onderlinge renteverschillen zijn groter geworden. Het verschil tussen de voordeligste en de duurste aanbieder van doorlopende kredieten zou inmiddels gemiddeld 9,5 procent zijn, zo meldt vergelijkingssite Independer op basis van eigen onderzoek.

De duurste aanbieders van doorlopende kredieten vroegen in augustus 2008 een gemiddelde rente van 16,4 procent, een stijging van 2,6 procent. Bij de goedkoopste aanbieders stegen de rentes 0,7 procent en werd gemiddeld een rente van 6,9 procent berekend.

Gesponsorde koppelingen

Het renteverschil tussen de hoogste en de laagste aanbieder van persoonlijke leningen is kleiner (7,8 procent) dan bij doorlopende kredieten. Bij leningen die met name gebaseerd zijn op de overwaarde van de woning, het WOZ-krediet, is het renteverschil tussen de duurste en voordeligste aanbieder nog veel kleiner.

Volgens Independer is een belangrijke oorzaak voor de enorme verschillen het gebrek aan transparantie in de markt van persoonlijke leningen en doorlopende kredieten. Aanbieders presenteren vaak alleen een vast maandbedrag, maar wijzen er niet op dat de looptijd van het krediet mede afhankelijk is van de aangeboden rente. Als de rente stijgt en het maandbedrag gelijk blijft, is de consument langer bezig met afbetalen.

< terug
 

 


Aanbieder van de maand

 Voordelig en flexibel
 lenen bij Kredietdesk
 Gratis offerte!
 

2007-2021 adResult BV  |  Meer over Geld: Mijngeld.Blog.nl  |  sitemap
Lening Online: eenvoudig alle geld lenen aanbieders vergelijken op basis van onafhankelijke consumenten beoordelingen.