Lening Online
postbus 51 lenen

Nederlanders willen Postbus 51-campagne over lenen

Als het aan de Nederlanders ligt, verdwijnen de tv-commercials over lenen direct van de buis. 91% vindt de reclames irritant, 86% noemt ze zelfs misleidend. Veel liever krijgen ze heldere voorlichting over lenen, bijvoorbeeld in de vorm van een Postbus 51 campagne (79%). Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek onder 531 Nederlanders in opdracht van InterBank.

De irritatie over leencommercials is zo groot, dat twee derde meteen weg zapt als er een leencommercial op tv is. Slechts 1 op de 10 Nederlanders geeft aan niet meteen naar de afstandsbediening te grijpen. Vooral laagopgeleide Nederlanders begrijpen niet dat consumenten zitten te zeuren over de commercials over lenen, bij middelbaar en hoger opgeleiden is dit maar een kleine groep.

Gesponsorde koppelingen

Irritatie over geld lenen campagnes

Meer dan de helft van de Nederlanders zegt nooit een lening te zullen afsluiten met een kredietverstrekker of intermediair die adverteert op tv. “Ik heb het gevoel dat er informatie wordt verzwegen”, zegt 67%. Ook denken veel Nederlanders dat er altijd een addertje onder het gras zit. Vrouwen zijn hierin achterdochtiger dan mannen. Een klachtenlijn voor tv-commercials over lenen is bij 59% van harte welkom.

Onlangs zijn in de Wet Financiële Dienstverlening (WFD) richtlijnen voor tv-commercials vastgelegd. De meest recente tv-commercials laten die veranderingen zien. De wijzigingen in tv reclames blijven echter voor de meeste Nederlanders  onzichtbaar. 80% blijft erbij dat de commercials misleidend zijn. Bijna 3 op de 4 concluderen dat er te weinig over de nieuwe regels wordt gecommuniceerd. Volgens een groot gedeelte is het imago van de commercials zo slecht, dat wijzigingen in WFD-regels voor wat betreft tv-commercials geen enkele zin hebben.

< terug

 


Aanbieder van de maand

 Voordelig en flexibel
 lenen bij Kredietdesk
 Gratis offerte!
 

©2007-2021 adResult BV  |  Meer over Geld: Mijngeld.Blog.nl  |  sitemap
Lening Online: eenvoudig alle geld lenen aanbieders vergelijken op basis van onafhankelijke consumenten beoordelingen.