Lening Online
nieuw schulden register

Nieuw register voor registratie schulden

Mensen met schulden kunnen volgend jaar nog moeilijker geld lenen bij banken. Er komt een nieuw register dat ook bijhoudt of aanvragers van een lening achterlopen met betalingen bij onder meer woningcorporaties, energiebedrijven en thuiswinkelorganisaties.
 
Dit heeft de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) maandag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in het AD. Het nieuwe register is in de eerste helft van volgend jaar operationeel, zegt Bart de Nie van NVB.

Register als aanvulling op het BKR

Het register is een aanvulling op het overbekende BKR uit Tiel. Het Bureau Kredietregistratie bouwt het nieuwe informatiesysteem, waar de deelnemende partijen op worden aangesloten. Jaarlijks komen naar schatting ongeveer 200.000 gezinnen in financiële problemen, aldus De Nie. De schulden zijn volgens hem vaak op allerlei manieren opgebouwd.

Het BKR registreert alleen leningen die mensen zijn aangegaan. Met het nieuwe register kunnen banken erachter komen of zij ook nog andere schulden hebben. De Nie: “De banken moeten geen kredieten meer geven aan consumenten die in de problemen zitten. Het nieuwe register moet ervoor zorgen dat zij naar schuldhulpverlening worden geleid.”

Over het nieuwe register is bijna drie jaar gesproken. Vanuit de politiek was er veel druk om iets aan de schuldenproblematiek te doen.

Bron: Dft.nl
< terug

 


Aanbieder van de maand

 Voordelig en flexibel
 lenen bij Kredietdesk
 Gratis offerte!
 

©2007-2021 adResult BV  |  Meer over Geld: Mijngeld.Blog.nl  |  sitemap
Lening Online: eenvoudig alle geld lenen aanbieders vergelijken op basis van onafhankelijke consumenten beoordelingen.