Lening Online
nederlanders betalingsproblemen

Veel Nederlanders hebben betalingsproblemen

Uit onderzoek van het Nationaal instituut voor budgetvoorlichting (Nibud) blijkt dat veertig procent van de Nederlandse huishoudens regelmatig betalingsproblemen kent en dat tien moeilijk tot zeer moeilijk rondkomt.

Het onderzoek, dat in mei werd uitgevoerd, wijst uit dat in de periode mei 2008 tot mei 2009 ongeveer 8 procent van de Nederlanders zijn baan is kwijtgeraakt of gedwongen minder is gaan werken. Mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, hebben veel vaker met betaalproblemen te maken. Zo'n 70 procent van de 'nieuwe' werklozen heeft moeite met rondkomen, tegen 30 procent van de werkenden.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat in de onderzoeksperiode ruim twee op de vijf Nederlanders rood stonden op de lopende rekening. Een kwart was wel eens te laat met het betalen van zijn rekeningen. Bijna een op de vijf Nederlanders zat wel eens zonder geld omdat hij geen geld meer kon opnemen. Meer dan de helft van de Nederlanders is zuiniger geworden, terwijl slechts 20 procent van hen in de onderzoeksperiode erop achteruit is gegaan wat betreft inkomen.

< terug

 


Aanbieder van de maand

 Voordelig en flexibel
 lenen bij Kredietdesk
 Gratis offerte!
 

2007-2021 adResult BV  |  Meer over Geld: Mijngeld.Blog.nl  |  sitemap
Lening Online: eenvoudig alle geld lenen aanbieders vergelijken op basis van onafhankelijke consumenten beoordelingen.