Lening Online
mensen met schulden

Mensen met schulden vaker in de knel

Tussen de 150.000 en 200.000 Nederlanders zitten in problemen door te hoge schulden. Dit stelt de Landelijke Organisatie Sociaal Raadsliedenwerk (LOSR).  Van alle schuldenaars wordt slechts 20% geholpen in de schuldhulpverlening. De overige 80% valt buiten de boot doordat zij niet aan de eisen voldoen die de schuldhulpverlening stelt. Om in aanmerking te komen voor schuldhulpverlening moeten schuldenaren bijvoorbeeld hun auto verkopen om hun schuld af te lossen. Weigeren zij, dan krijgen ze ook geen hulp.

De LOSR doet 34 aanbevelingen om burgers met hoge schulden betere bescherming te bieden tegen schuldeisers. Die gaan onder meer over de rol van incassobureaus die te hoge incassokosten in rekening brengen. Ook blijkt dat deurwaarders vaak een te hoog beslag leggen op het inkomen, de inboedel en het bankrekeningsaldo van de schuldenaar. Hierdoor komen de schuldenaars onder de grens van minimale bestaansvoorwaarden te leven.

De LOSR vindt dat iedere burger recht heeft op een minimaal inkomen en een minimale inboedel. Deze voorwaarden zijn nodig om niet nog verder in de problemen te raken. Het CBS maakte deze week bekend dat er in 2007 bijna 15.000 wettelijke schuldsaneringen zijn uitgesproken, evenveel als in 2006.

< terug

 


Aanbieder van de maand

 Voordelig en flexibel
 lenen bij Kredietdesk
 Gratis offerte!
 

2007-2021 adResult BV  |  Meer over Geld: Mijngeld.Blog.nl  |  sitemap
Lening Online: eenvoudig alle geld lenen aanbieders vergelijken op basis van onafhankelijke consumenten beoordelingen.