Lening Online
lenen duur

Nieuwe vormen van lenen vaak erg duur

Deze week veel berichten over lenen in het nieuws. marktplaats Boober moet stoppen op internet, een nieuwe leenvorm via sms en vergelijkingssite Independer.

Leensite Boober moet stoppen omdat het niet over de vereiste wettelijke vergunning beschikt. Het toezicht van de financiŽle waakhond Autoriteit FinanciŽle Markten heeft dit besluit genomen.

De leenvorm van het bedrijf Ferratum valt niet onder dit toezicht. Via dit bedrijf kunt u per sms tot maximaal 300 euro lenen. Kosten voor deze dienst: maarliefst 75 euro. Dat is gelijk aan 600% rente op jaarbasis! Niet voor niets pleit het Nibud voor een verbod op dit soort woekerpraktijken.

Gesponsorde koppelingen

Vergelijkingssite Independer tenslotte, heeft haar vergelijkingsmechanisme voor krediet verbeterd na kritiek van de toezichthouder. Of de nieuwe leenvergelijker nu wel een goed beeld geeft van wat u bij wie als beste kunt lenen, is de vraag. Want goed en verantwoord lenen is en blijft maatwerk. Daarvoor heb je een volledig overzicht nodig van de verplichtingen, verwachtingen en wensen van de consument.

< terug

 


Aanbieder van de maand

 Voordelig en flexibel
 lenen bij Kredietdesk
 Gratis offerte!
 

©2007-2021 adResult BV  |  Meer over Geld: Mijngeld.Blog.nl  |  sitemap
Lening Online: eenvoudig alle geld lenen aanbieders vergelijken op basis van onafhankelijke consumenten beoordelingen.