Lening Online
kredietcrisis nog niet voorbij

Wellink waarschuwt dat kredietcrisis nog lang niet voorbij is

President Nout Wellink van De Nederlandsche Bank heeft bij de presentatie van de jaarcijfers gewaarschuwd dat Nederland voorlopig nog last zal houden van de gevolgen van de internationale kredietcrisis.

Wellink: “De afschrijvingsteller staat nu op 232 miljard dollar maar het eind is nog niet in zicht, het kan mogelijk 400 of 500 miljard dollar worden, niemand die het weet. De oorzaak van alles, de Amerikaanse huizenmarkt, blijft zich slecht ontwikkelen. Daarmee zijn de problemen voor de banken dus nog niet over, er zit nog meer in de pijplijn.” Voor Nederland komt de klap met vertraging, volgens de bankpresident. “Uit 2007 hadden we nog 1,9 procent overloop aan groei.

Inmiddels wordt gerekend op 2,3 procent groei dit jaar, rekening houdend met de vliegende start praat je dan over kwartalen met een groei van enkele tienden van procenten. Dat is echt een groeivertraging. En in 2009 hebben we dat voordeel van die vliegende start niet meer, ik voorzie voor 2009 dan ook echt lagere groeicijfers. Wellink waarschuwt het kabinet eventuele meevallers niet te ‘verjubelen’ en vast te houden aan loonmatiging.

Gesponsorde koppelingen

< terug

 

 


Aanbieder van de maand

 Voordelig en flexibel
 lenen bij Kredietdesk
 Gratis offerte!
 

©2007-2021 adResult BV  |  Meer over Geld: Mijngeld.Blog.nl  |  sitemap
Lening Online: eenvoudig alle geld lenen aanbieders vergelijken op basis van onafhankelijke consumenten beoordelingen.