Lening Online
kosten rood staan

Onduidelijkheid over de kosten van rood staan

Ongeveer 82% van de Nederlanders weet niet hoeveel rente hun bank vraagt voor rood staan. Dat terwijl ruim de helft van de Nederlanders gebruik maakt van deze mogelijkheid. Dat blijkt uit een woensdag gehouden peiling van onderzoeksbureau TNS NIPO in opdracht van RTL Nieuws. Schattingen door respondenten in het TNS NIPO-onderzoek lopen uiteen van 3 tot 25 procent per jaar.

In werkelijkheid brengt ABN Amro 14,9% rente op jaarbasis in rekening voor rood staan. Een negatief saldo kost bij Fortis 14,8% rente. De Postbank en de Rabobank hanteren vergelijkbare tarieven, en hebben die onlangs zelfs iets verhoogd.

Van de ondervraagden in het onderzoek heeft 7% er bewust voor gekozen niet rood te kunnen staan op de betaalrekening. Van de mensen die dat wel kunnen, zegt bijna tweederde daar het afgelopen jaar zelden of nooit gebruik van te hebben gemaakt. 18% had de helft van de tijd of meer een negatief saldo. Twee van de honderd geven toe de laatste twaalf maanden doorlopend rood te hebben gestaan.

Gesponsorde koppelingen

< terug
 
 

 


Aanbieder van de maand

 Voordelig en flexibel
 lenen bij Kredietdesk
 Gratis offerte!
 

2007-2021 adResult BV  |  Meer over Geld: Mijngeld.Blog.nl  |  sitemap
Lening Online: eenvoudig alle geld lenen aanbieders vergelijken op basis van onafhankelijke consumenten beoordelingen.