Lening Online
jongeren geldzaken

Jongeren slordig met geldzaken

Veel jongeren kunnen hun financiŽle verantwoordelijkheid niet aan. Ze lenen geld zonder te weten of ze het kunnen terugbetalen, sparen onvoldoende, hebben moeite met rondkomen en sluiten vaak geen aansprakelijkheidsverzekering. Dat zegt budgetinstituut Nibud. Volgens het Nibud worden jongeren tot en met 25 jaar zonder voldoende financiŽle kennis en inzicht verantwoordelijk gesteld voor hun geldzaken. Het instituut pleit voor een betere financiŽle opvoeding thuis en op school.

Volgens het onderzoek leent meer dan een derde van jongeren boven de 21 jaar wel eens geld. De helft van hen leent bij een bank. Van deze groep heeft 30% geen idee hoe hoog de rente is en hoe lang ze moeten aflossen.

77% van de mboíers en 55% van alle werkloze jongeren heeft een spaarrekening, terwijl het gemiddelde bij alle jongeren 85% is. De meeste jongeren sparen niet regelmatig, alleen als er geld overblijft. Een kwart van de jongeren van 15 tot 25 jaar heeft moeite met rondkomen. Twee op de vijf staat wel eens rood.
Slechts de helft van de jongeren heeft een aansprakelijkheidsverzekering, blijkt uit het onderzoek. Bovendien heeft 30% van de jongeren die op zichzelf wonen geen inboedelverzekering.

< terug

 


Aanbieder van de maand

 Voordelig en flexibel
 lenen bij Kredietdesk
 Gratis offerte!
 

©2007-2021 adResult BV  |  Meer over Geld: Mijngeld.Blog.nl  |  sitemap
Lening Online: eenvoudig alle geld lenen aanbieders vergelijken op basis van onafhankelijke consumenten beoordelingen.