Lening Online
bkr registratie

Een negatieve BKR registratie, wat nu?

Stel u heeft een negatieve registratie bij het BKR, het Bureau Krediet Registratie. Zijn er dan nog mogelijkheden om geld te lenen, of om uw bestaande leningen over te sluiten naar een goedkopere lening?

Gesponsorde koppelingen

Geld lenen met een negatieve BKR registratie

Heeft u een eigen woning en een negatieve BKR codering?
Vraag dan een offerte aan bij Defis .

Iedereen die een geldlening heeft, staat geregistreerd bij het BKR. In een aantal gevallen kan het voorkomen dat u negatief staat geregistreerd bij het BKR. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat u een lening niet (tijdig) heeft terugbetaald.

Indien u een negatieve BKR registratie heeft is het in veel gevallen niet mogelijk een (nieuwe) geldlening aan te vragen of uw betaande leningen over te sluiten. Er zijn enkele aanbieders gespecialiseerd in het aanbieden van kredieten aan personen met een negatieve BKR registratie.

Het Bureau Krediet Registratie

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel toetst aanvragen voor consumentenkrediet en het registreert de gegevens van personen die een lening hebben afgesloten. Het BKR is opgericht om de risico's van de geldschieters te beperken. Omdat de registratie centraal plaats vindt is het niet mogelijk om bij een andere bank, ondanks de registratie, toch een geldlening af te sluiten.

Het BKR probeert te voorkomen dat een consument in de problemen komt door het aangaan van te grote financiŽle verplichtingen. Daarnaast heeft het BKR als doel de geldschieter (banken en andere geld aanbieders) te beschermen tegen het nemen van te grote risico's.

Alle banken en geld aanbieders die zijn aangesloten bij het BKR, zijn verplicht om persoons- en kredietgegevens aan het BKR door te geven als ze een krediet vanaf Ä 500,- verstrekken. Daarnaast zijn ze verplicht om gegevens bij het BKR op te vragen voordat ze een nieuwe geldlening verstrekken.

Uw registratie bij het BKR

Als u bij het BKR bent geregistreerd heeft u het recht om uw gegevens op te vragen via uw bank. U dient zich hierbij te legitimeren. Aan het opvragen van uw gegevens bij het BKR zijn kosten verbonden.

Gesponsorde koppelingen

Een hypotheek ondanks een BKR registratie?

Indien u een nieuwe hypotheek wilt aanvragen of u wilt uw bestaande hypotheek oversluiten, dan kan een BKR registratie problemen opleveren. Veel adviseurs zullen u vragen eerst uw krediet of uw schuld in te lossen om zodoende van de BKR notering af te komen. Weldus, een landelijk werkend adviesbureau, is gespecialiseerd in het verstrekken van hypotheken ondanks een BKR codering. Bezoek de site van Weldus om een hypotheekaanvraag in te dienen .

Contact opnemen met het BKR

Indien u inzage wilt in uw gegevens bij het BKR, dient u zich te wenden tot de bank of geldschieter die u de geld lening heeft verstrekt.

 


Aanbieder van de maand

 Voordelig en flexibel
 lenen bij Kredietdesk
 Gratis offerte!
 

©2007-2021 adResult BV  |  Meer over Geld: Mijngeld.Blog.nl  |  sitemap
Lening Online: eenvoudig alle geld lenen aanbieders vergelijken op basis van onafhankelijke consumenten beoordelingen.